The Serpentine Sackler Gallery I Zaha Hadid Architects

What was a courtyard before, became an interior top-lit gallery space. Longitudinal roof lights deliver natural daylight into the whole gallery sequence surrounding the central vaults and with a fixed louver system they create perfectly lit exhibition spaces. Instrumental to the transformation into a public art gallery was the decision to reinstate the historic arrangement of the Magazine building as a free standing pavilion within an enclosure, whereby the former courtyards would be covered and become internal exhibition spaces.

Ground Floor PlanRoof Floor Plan

Between old and new

Between old and new

The aim is to create an intense aesthetic experience, an atmosphere that seems to oscillate between being an extension of the delightful beauty of the surrounding nature and of being an alluring invitation into the enigma of contemporary art.

Skylight columns

Skylight columns

READ MORE

posted by: Ayman Alhajji

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s